Nadcházející týden se bude degustovat ve velkém! Moravská vinařství si přichystala několik vzorků vín, ale ani kavárny nezůstaly pozadu. Byli jste někdy na kávovém cuppingu nebo na ochutnávce čajů?
V bistru a kavárně Ježek u cesty bude ve čtvrtek hostovat barista a kávový mág Václav Čermák z brněnské pražírny MOTMOT. Už jste se někdy účastnili kávové degustace – tedy cuppingu? Cílem cuppingu je rozeznat rozdíly v aroma a chuti mezi různými kávami, ale také mezi různými stupni pražení jedné kávy. Václav Čermák je určitě na pravém místě – před několika dny se účastnil i baristy roku 2022.
Ve stejný den v čejkovickém Sonnentoru proběhne ochutnávka čajů i s exkurzí po výrobě. Nebude chybět ani povídání o ekologickém zemědělství a trvale udržitelném podnikání. Zastavte se do nejvoňavějšího místa na jižní Moravě.
V jedovnickém Surfbaru po dvou týdnech opět mění suroviny a celé menu. Těšte se na mexické speciály!
Souboj dvou vinařských oblastí? Ve znojemském Balance Coffee se proti sobě postaví rakouská vína z oblastí Wachau a Kremstal. Pod vedením zkušeného someliéra Josefa Leissera ochutnáte celkem 8 vzorků vín.
V mikulovském Korku naopak spojili své síly vinařské spolky Dunajovické kopce a Mladí vinaři. Čeká na vás 11 vzorků vín a čtyřdohodové menu ve stylovém interiéru poměrně nové vinárny.
Na Sonberku zahájí sezónu 2022. Občerstvení přichystá restaurace Amande. A protože o víkendu zároveň proběhnou slavnosti mandloní a vína v Hustopečích, bude tematické i celé menu. Ochutnáte třeba masový rillettes s mandlemi a brusinkami marinovanými v mandlovce nebo grilovanou mandlovou klobásu s chutney z jablek.