Už jste někdy zavítali na degustační menu spárované s vínem? Ne? Tento týden to máte možnost napravit. V Mikulově ochutnáte vína od moravských vinařů a v Jaroslavicích se budou degustovat bubliny - od Prosecca po Champagne.
V mikulovském Korku proběhne v pátek opět degustační večer. Tentokrát se v duelu potkají vína od spolku Dunajovické kopce a VOC Šaldorfský kravák. Čtyřchodové menu připraví Vít Kadrnka. A na co se můžete těšit? Jako hlavní chod ochutnáte králičí hřbet ve slanině na mátovo-hráškovém pyré se šťouchaným bramborem a omáčkou z portského vína. Na večer v Korku jen tak nezapomenete!
V jaroslavické Picérce se těšte na menu o pěti chodech! Zážitkovou večeři odstartuje roastbeef, pokračovat se bude kachním Foie Gras a o třešničku na dortu se postará creme brulée. Večerem vás provede vinař Josef Leisser, který tentokrát nebude mluvit o klasických vínech, ale večeři oživí šumivá vína včetně jednoho z nejznámějších – pravé Champagne.