Už se o nás píše! Nejen na sítích, ale i v dalších médiích.
„Je libo chutný oběd v bistru, restauraci nebo kvalitní kávu a něco sladkého v některé z jihomoravských cukráren? S výběrem podniků nyní Jihomoravanům i návštěvníkům regionu pomůže nový tematický průvodce s názvem Gourmet Jižní Morava 2022, který připravila Centrála cestovního ruchu – Jižní Morava“, píše Brněnský deník.
„Nominovat svá oblíbená místa spojená s dobrým jídlem a pitím mohl letos kdokoliv. Napříč množstvím tipů vybrali porotci třiačtyřicet podniků v pěti různých kategoriích“, píše Břeclavský deník.
Jižní Morava buduje rok od roku lepší gastroscénu, která láká milovníky jídla i z ostatních krajů. Co jižní Morava servíruje?
„Jihomoravským bistrům stejně jako loni vládne mikulovské Pedro’s Streetfood. Jeho americky laděný koncept začínal v Lednici ve foodtrucku a specializuje se na burgery, hot dogy, sendviče a belgické hranolky“, píše Forbes.cz.
„Jejich dezerty z červené řepy s růžovým pepřem, pistácie s jasmínovým čajem a mandarinkou nebo také pistáciové šneky z croissantového těsta, mizí hned po vytažení z trouby. Znojemskou kavárnu a cukrárnu Půl na půl v Horní České ulici si mladí manželé Darina a Štefan Kováčovi otevřeli zhruba před rokem a nyní zvítězili ve své kategorii v soutěži Gourmet jižní Morava 2022, kterou připravila Centrála cestovního ruchu – Jižní Morava“, píše Znojemský deník.
Každý rok zveme na jižní Moravu profíky z oboru, aby nám pomohli vybrat ty nejlepší gastro podniky. Letos se nám sešla různorodá skupinka nadšených gurmánů.
„Mezi komisaři se objevil například šéfkuchař Long Story Short Štěpán Danihel, redaktorka a šéfkuchařka Darina Sieglová, Food blogeři Petr a Gábi z P&G FOODIES, Martin Vašíček, který právě letos získal 2 zlaté hvězdy na Great Taste Awards! nebo třeba sládek pivovaru Obora Martin Novák“, píše Brňan.cz.
Stavte se pro tento jihomoravský „michelinský guide“ do TICu nebo si jej stáhněte on-line zde.