ÚvodAktuality Gourmet Jižní MoravaZa food trucky na jižní Moravu!

Za food trucky na jižní Moravu!

Mezi řádky

Léto se pomalu chýlí ke konci a s ním i hlavní sezóna food trucků. Aby vám neunikly ty nejlepší chutě letošního léta, sepsali jsme tipy na bistra a kavárny na kolečkách, které byste si rozhodně neměli nechat ujít.

Zažeňte hlad
Mezi nejznámější food trucky patří rozhodně Pedro Foodtruck v Lednici. S jejich perfektními burgery, domácími hranolky a vymazlenými dipy snadno zaženete i ten největší hlad. Ale pozor – vždy jen do vyprodání! V Pavlově pak nesmí chybět zastávka v Karbaru, který nabízí nejen jídlo a kávu, ale také nezapomenutelný výhled na Nové Mlýny. Posezení s atmosférou jako u moře vás určitě okouzlí.

Na kafe
Na jižní Moravě najdete několik skrytých kávových trucků, kde byste mohli odpočívat klidně celý den. Co třeba Mezi řádky v Němčičkách? Tento kávový truck se nachází mezi vinohrady, daleko od ruchu aut a turistů. Kávu od Rebelbean a víno od Honzy Stávka si můžete vychutnat s úžasným výhledem do okolí. Pokud se ocitnete v Lednici, určitě navštivte Kafe z výšky – další projekt Pedra, který najdete v kampusu vysoké školy. Skvělá káva a dorty vám zde poskytnou klidné útočiště mimo rušné centrum. A pro vegany máme také tip! Pod svatým kopečkem v Mikulově najdete veganský truck Vinice Coffee Bar. Ten nabízí výběrovou kávu, skvělé dortíky nebo pivo z místního pivovaru.

Extra tipy
Přidáváme ještě dva extra tipy na sezónní podniky, které sice nemají kolečka, ale rozhodně stojí za návštěvu. Tak trochu na „konci světa“ najdete Průjezd 32 – venkovské bistro ve dvoře se skvělou domácí kuchyní. Jejich signature jídlo je Honzovka s trhaným masem, ale nabídka zahrnuje i další dobroty. A co kavárna na autobusové zastávce? V Pasohlávkách vás Café Zastávka nenechá na suchu ani při čekání na autobus, ani při čtení knížky na jejich příjemné zahrádce.

Katalog Gourmet

Průvodce po úžasných restauracích, bistrech, kavárnách, vinařstvích a vinotékách, pivnicích a pivovarech jižní Moravy!

Ke stažení
Copyright Centrála cestovního ruchu Jižní Morava, z.s.p.o.

Projekt realizován dle konceptu Gourmet Brno® , jehož autorem je TIC Brno