Tento víkend přináší pestrou paletu chutí z celého světa. Čeká vás netradiční spojení vietnamských a českých chutí, brunch inspirovaný polskou kuchyní, ale i poctivá zabijačka s pivem přímo v pivovaru.
May Day v BiBistru: Vietnamsko-český pop-up
May Day, viet day – jedinečné menu pod taktovkou šéfkuchaře Maye, zakladatele brněnské Večerky v Bibistru! Co vás čeká? Skvělý brunch i večerní menu. Připravte se na fúzi vietnamských a českých chutí v podání pokrmů jako okonomiyaki, ramen benedikt nebo vejce do skla.
Polský brunch v Bystré židli
Březnový brunch v Bystré židli potěší všechny fanoušky polské gastronomie. Na menu najdete tradiční bigos z pěti druhů masa na víně se zelím a sušenými švestkami, křupavé pečivo s burratou a domácí buchtu s pudinkem a zakysanou smetanou podle karvinské babičky.
Zabijačka v pivovaru
Ve Znojemském městském pivovaru se v sobotu rozvoní zabijačkové speciality – jitrnice, tlačenka, klobásky, škvarky a další pochoutky, které doplní čerstvě načepované pivo. Na zahřátí nebude chybět svařák ani speciální pivní pálenka.
Fašank v Korku
Mikulovský fašankový program v Korku běží už celý měsíc. Tento poslední víkend ochutnáte tradiční domácí vdolky se švestkovými povidly a šlehačkou. K tomu se těšte i na zabijačkové hody – od guláše s kynutým knedlíkem přes česnekový řízek z krkovice až po houbové kroupoto s kozím sýrem.