The evaluators are both as interesting and varied as the gastro-project ratings. People from the culinary field certainly have a different viewpoint than laypeople. And just like you, we are interested in both viewpoints – are the drinks and food professionally prepared? Is it to the taste of an ordinary guest, whose main focus is the taste?
So, we have involved both of them.
Head Chef
Gastronomy Journalist and Editor-in-Chief
Chef Specializing in Japanese Cuisine
Owner and Head Chef at To je Bistro
Head Chef
Head Chef
Owner of Roastery and Café
Owners of Roastery
Pastry Chef and Café Owner
Winemaker
Kavino
Distributor and Wine Apostle
Brewer
Author of the Pivandr, and not only
Passionate Brewmaster
Food Truck Owner
Válka Winery, Nosislav
Dvorek :: café wine bistro :: Bořetice
The numbers don’t lie. Therefore, we have set evaluation criteria with maximum points. Allocated points were added up and converted to percentages. All companies that have received a rating above 70% are presented.
chuť a kvalita jídla
chuť a kvalita nápojů
prezentace jídla / nápojů, vzhled
originalita nabídky
personál (vystupování, znalosti)
prostředí / atmosféra
chuť a kvalita jídla
chuť a kvalita nápojů
prezentace jídla / nápojů, vzhled
personál (vystupování, znalosti)
prostředí / atmosféra
chuť a kvalita kávy, pestrost nabídky
chuť a kvalita dezertů
nabídka a kvalita jiných nápojů
kvalita nabídky drobných jídel
personál (vystupování, znalosti)
prostředí / atmosféra
kvalita vína
šíře sortimentu
pochutiny k vínu
personál (vystupování, znalosti)
prostředí / atmosféra
chuť kvalita, ošetření piva
pochutiny k pivu
sortiment piv
nealko nápoje
personál (vystupování, znalosti)
prostředí / atmosféra
chuť a kvalita jídla
chuť a kvalita nápojů
prezentace jídla / nápojů, vzhled
personál (vystupování, znalosti)
prostředí / atmosféra
Just like last year, we reached out to the general public in South Moravia. Gastro fans, gourmets, satisfied customers and enthusiastic laymen sent us their nominations. We asked about their favourite establishments in every category. Where? Through surveys at www.gourmetjiznimorava.cz and the Facebook page @TheSouthMoravia. We shared the surveys on the Instagram profiles @tastymoravia and @southmoravia.
The mayors of the towns and villages of South Moravia nominated their favourites.
We asked at the information centres of our region. Ehere else can you get proven recommendations on where to go for local /gastro/ treasures?
And, of course, we couldn’t do without nominations from experts who have an intimate knowledge of tourism. DMOs, i.e. destination managements organizations of the Moravian Karst and surroundings, ZnojmoRegion, Brno, Slovácko and Pálava regions and the Lednice-Valtice area, added their tips as well.
Objevujte s námi jihomoravskou gastro scénu! Přinášíme vám aktuální sezónní nabídku chutných podniků i příběhy lidí, kteří za nimi stojí. S námi bude každé sousto zážitkem.
Projekt realizován dle konceptu Gourmet Brno® , jehož autorem je TIC Brno