The evaluators are both as interesting and varied as the gastro-project ratings. People from the culinary field certainly have a different viewpoint than laypeople. And just like you, we are interested in both viewpoints – are the drinks and food professionally prepared? Is it to the taste of an ordinary guest, whose main focus is the taste?
So, we have involved both of them.
Association of Chefs and Confectioners of the Czech Republic
Salabka Restaurant and Winery
Head Chef and Gastro Consultant
Prague-based Head Chef
Culinary Multitalent
Gastro Experimenter
Operations Manager at Mamacoffee
Barista at Grão Café
Coffee guide Mr. CoffeeBean
Co-owner AlmaWines
Sommelier and Manager at Ambiente’s Bokovka
Owner of Fér vína
Brewer
Brewer at Řevnice Brewery
Beer sommelier
Not only Food Truck Owner
Editorial Team, Apetit Magazine
The numbers don’t lie. Therefore, we have set evaluation criteria with maximum points. Allocated points were added up and converted to percentages. All companies that have received a rating above 70% are presented.
chuť a kvalita jídla
chuť a kvalita nápojů
prezentace jídla / nápojů, vzhled
originalita nabídky
personál (vystupování, znalosti)
prostředí / atmosféra
chuť a kvalita jídla
chuť a kvalita nápojů
prezentace jídla / nápojů, vzhled
personál (vystupování, znalosti)
prostředí / atmosféra
chuť a kvalita kávy, pestrost nabídky
chuť a kvalita dezertů
nabídka a kvalita jiných nápojů
kvalita nabídky drobných jídel
personál (vystupování, znalosti)
prostředí / atmosféra
kvalita vína
šíře sortimentu
pochutiny k vínu
personál (vystupování, znalosti)
prostředí / atmosféra
chuť kvalita, ošetření piva
pochutiny k pivu
sortiment piv
nealko nápoje
personál (vystupování, znalosti)
prostředí / atmosféra
chuť kvalita a pestrost nabídky
chuť a kvalita nápojů
prezentace jídla / nápojů, vzhled
personál (vystupování, znalosti)
prostředí a prezentace podniku
spolupráce s lokálními producenty
Just like last year, we reached out to the general public in South Moravia. Gastro fans, gourmets, satisfied customers and enthusiastic laymen sent us their nominations. We asked about their favourite establishments in every category. Where? Through surveys at www.gourmetjiznimorava.cz and the Facebook page @TheSouthMoravia. We shared the surveys on the Instagram profiles @tastymoravia and @southmoravia.
The mayors of the towns and villages of South Moravia nominated their favourites.
We asked at the information centres of our region. Ehere else can you get proven recommendations on where to go for local /gastro/ treasures?
And, of course, we couldn’t do without nominations from experts who have an intimate knowledge of tourism. DMOs, i.e. destination managements organizations of the Moravian Karst and surroundings, ZnojmoRegion, Brno, Slovácko and Pálava regions and the Lednice-Valtice area, added their tips as well.
Objevujte s námi jihomoravskou gastro scénu! Přinášíme vám aktuální sezónní nabídku chutných podniků i příběhy lidí, kteří za nimi stojí. S námi bude každé sousto zážitkem.
Projekt realizován dle konceptu Gourmet Brno® , jehož autorem je TIC Brno