První ročník soutěže, který organizovala po vzoru města Brna Centrála cestovního ruchu Jižní Morava, přinesl jasnou odpověď, která turistická oblast jižní Moravy je gurmánům nejvíce zaslíbená (vyjma města Brna, jehož gastronomické podniky jsou hodnoceny samostatně).
Komisaři posuzovali především chutě, atmosféru, prostředí a personál a snažili se hodnotit z pohledu běžných návštěvníků, turistů.
Je držitelem titulu Kuchař roku 2009-2010. Za jeho šéfování restaurace Alcron získala a 5krát obhájila michelinskou hvězdu. Má bohaté zkušenosti ze zahraničí, třeba z londýnského Savoye.
Je novinářka, spisovatelka, komentátorka z MF Dnes, Instinktu, Lidových novin. A scenáristka pořadu Deník Dity P. Kuchařka a autorka kulinářských knih Dita je Marcelina dcera.
Šéfoval hotelu Ambassador, absolvoval hromadu cest po zahraničí – Německu, Anglii, Španělsku, Indii, Singapuru… Doma i v zahraničí získal mnoho kuchařských cen, připravoval menu pro prezidenty i papeže.
Rádi vaří a o prověřené recepty se rádi dělí s fanoušky na blogu Kitchen Story. Společně napsali kuchařku Manželé v kuchyni. Zaměřují se na zdravá jídla, fandí těm bez lepku a laktózy.
Je restauratér. Začínal ve Velké Británii, dnes je spolumajitelem sítě La Collezione společně s italským kolegou Riccardem Lucquem. Startovali restaurací Aromi, dnes je restaurací desítka a každá z nich s jiným konceptem.
Je novinářka, TV producentka, ale také pokerová hráčka z Manchesteru, žijící v Londýně. Cestuje po světě a hledá zajímavé pokerové akce, inovativní kuchaře, umělce… a o svých zážitcích píše.
Učí děti v brněnském Domě dětí a mládeže Helceletka poznávat kvalitní suroviny, vařit poctivá jídla české i zahraniční kuchyně. Nadšená cukrářka, vítězka všech kategorií soutěže Cupcake cup 2018, baristka na volné noze (dříve baristka v kavárně V Melounovém cukru).
Je britský TV producent a výkonný ředitel, hlavní komisař kanálů jako Food Network, Travel Channel, BBC UK Food… Přes čtvrtstoletí s vášní pracuje ve světě gastronomie a cestování. A také o tom natáčí pořady o kvalitě a chuti jídla, vína a restaurací všech kontinentů.
Reportérka českého Forbes, se slabostí pro gastro a malý svěží byznys. Bývalá majitelka kavárny a průkopnice latte artu v Brně s certifikátem Specialized Course Latte Art, získaným v roce 2007 v italské Bologni. Fandí novým trendům, filtru z výběrové kávy, fine dining, slow fashion a zero waste.
Je vinařský průzkumník z Francie. Celý jeho život – nejen pracovní – se točí kolem vína. Před pár lety se rozhodl se svým týmem uskutečnit projekt Wine Explorers: objeli všechny země světa, kde produkují víno.
Je viceprezidentem Asociace sommelierů ČR a lektor odborného vzdělávání AS ČR – CERTIFIKÁT SOMMELIERA.
Také několikanásobný vítěz národních sommelierských soutěží, k tomu mistr světa HABANOSOMMELIER 2004.
Je sommelier tělem i duší. Mnoho let hlavní sommelier pro Makro, dnes obchodní ředitel Bacchus Vins & Champagne. Je spoluautorem několika ročníků Průvodce nejlepšími víny České republiky.
Je pivní sommelier a jeden ze zakladatelů Českého pivního institutu (2015). Jeho prostřednictvím se snaží pozvednout českou pivní kulturu. Zaměřuje se vzdělávání profesionálů v gastronomii.
Je majitel a sládek Svatokopeckého minipivovaru v Olomouci. A plně si zaslouží titul pivní sommelier. Pivovar nemá spojený s hospodou, ale svá piva dodává do vybraných restaurací a obchodů.
Je Rakušan a má přezdívku Pivní papež. V německy mluvících zemích je vyhlášeným autorem pivních průvodců. Pořádá semináře, natáčí videa. A stále udržuje osobní kontakt ke sládkům i běžným milovníkům piva.
Průvodce po úžasných restauracích, bistrech, kavárnách, vinařstvích a vinotékách, pivnicích a pivovarech jižní Moravy!
Ke staženíProjekt realizován dle konceptu Gourmet Brno® , jehož autorem je TIC Brno