Rok 2020 znamenal pro celé odvětví cestovního ruchu těžkou ránu. I naše přehlídka nejlepších gastropodniků proběhla pouze v limitovaném režimu – podporou okýnkového prodeje u všech nominovaných podniků.
Třetí ročník už naštěstí pandemií covidu ovlivněn nebyl a 21. října 2021 jsme v brněnském co-worku Clubco vyhlásili vítěze!
Jak naši komisaři hodnotili podniky v roce 2021? Připomeňte si třetí ročník přehlídky Gourmet Jižní Morava.
Food-youtuber, bakery specialist a profesionální kuchař v tuzemsku i zahraničí od Irska po Asii. 2019 založil největší školu vaření v Praze, kde je rovnou taky lektorem, protože je nadšený propagátor české kuchyně.
Má kulinářskou praxi bohatou jak tropický prales. Vařil pro diplomaty i celebrity všude po světě, zajišťoval většinu akcí spojených s předsednictvím ČR v EU.
Pořádá kurzy společenského chování (už opravdu dlouho). Patří ke šťastlivcům, kterým se životní záliba stala povoláním. Ke gastronomii má blízko – vystudoval hotelovou školu, kde už v prváku brigádničil na Pražském hradě.
Odmala měl odlišné představy, co je normální jídlo (děda a máma pracovali na indické ambasádě). Vařil v restauracích, mezi jeho klienty patřili velvyslanci USA a Izraele.
Milovník dobrého jídla, vína a v poslední době i kávy, Head Chef obou poboček Bistro 8. Vše si vyrábí sami, polotovarům řekli striktní NE.
Matka 4 dětí a 5 kuchařských knih, píše do Apetitu i Ženy a života atd. Je tu od toho, aby u/dokázala, že každá se může naučit vařit dobře a ráda. Výjimky neexistují!
Jednoduše, chutně. To je jejich motto. Ne že by nenabízeli na blogu i komplikovanější recepty, však krok po kroku komplikované být přestávají. Jako šéfkuchař Gusteau v animáku Ratatouille věří, že vařit může každý!
Kdysi pomáhala péct babičce a věděla, že její osud je s cukrářským sáčkem v ruce. Šéfcukrářka restaurace Prosecco a lektorka kurzů v PRAKULU Romana Vaňka se zaměřuje na českou cukrařinu a modelované dorty s příběhem.
Začínali jako foodblog, protože jídlo bylo nej společné téma. Jeden pracoval v mediální agentuře, druhý vystudoval strojařinu… aby se po hlavě vrhli do vegetariánského bistra v Liberci á la podniky v Austrálii se skvělou výběrovou kávou a dobrým zdravým jídlem.
Odborné a vědecké zaměření? Výuka odborných předmětů se zaměřením gastronomii, nápojovou kulturu a kvalitu restauračních služeb. O kulinářství taky píše, organizuje akce pro veřejnost, zhlédl se v zážitkové gastronomii, ve které figuruje jako lektor.
Portfolio manažer investičního fondu Wine Investment Partners. Založil Merlot d’Or, která do ČR dováží nej francouzská vína. Každoročně organizuje Audienci Grand Crue Classé, největší degustaci Grand Crue Classé vín z Bordeaux ve střední Evropě.
Absolvovala v Lednici na MZLU obor vinařství a vinohradnictví. Jako hodnotitelka se pravidelně účastní domácích i mezinárodních soutěží vín. Láska k vínu se tak stala její profesí! A tak by to mělo být.
Během novinářské práce se dlouhodobě věnuje českému craftu a pivovarskému byznysu vůbec – aktuálně jako reportér zpravodajské stanice CNN Prima News, předtím jako redaktor týdeníku Euro nebo Lidových novin.
Gastro cestu začala v rumovém baru, následoval barmanský kurz. Dráhu barmanky ale zkřížila nabídka z PR agentury Madison Public Affairs… Dodnes píše pro online magazín Kulturio (hlavně divadelní a gastro recenze).
Zakládající předseda Pivního klubu ČR, ex-viceprezident České barmanské asociace a v současnosti její hrdý člen. Zakladatel sekce Czech beer specialist a ředitel hotelu U Sládka, Pravých pivních lázní, restaurace Ve Skále a Staré Sladovny rodinného pivovaru Chodovar.
Průvodce po úžasných restauracích, bistrech, kavárnách, vinařstvích a vinotékách, pivnicích a pivovarech jižní Moravy!
Ke staženíProjekt realizován dle konceptu Gourmet Brno® , jehož autorem je TIC Brno