Svatý Martin každoročně připadá na 11. listopadu. Tradiční husí speciality ale můžete ochutnat po celý víkend! Kam letos povedou vaše kroky a chuťové pohárky? Pojďte s námi nahlédnout pod pokličky jihomoravských restaurací.
Hotel Amande
Svatomartinské husy v restauraci hotelu Amande jsou už tradicí! Šéfkuchař Jan Kalousek a jeho tým vám připraví vyladěné husí menu, kde nebude chybět kromě konfitovaného husího stehna ani tradiční husí tlačenka nebo krémová husí polévka se žaludky. Celé menu doplní mladá svatomartinská vína.
Na Humpolce
Zažijte autentickou svatomartinskou atmosféru v podání restaurace Na Humpolce v Tišnově, kde vás čeká tradiční menu. Zastavte se na českou klasiku jako jsou husí srdíčka, husí stehno se zelím a knedlíkem nebo jablečný závin.
Restaurace Apri
Ve vinařství Thaya chystají svatomartinské slavnosti ve velkém! V sobotu zahraje i cimbálová muzika. A na co dobrého se můžete těšit? Tým kuchařů připravil ty největší lahůdky – foie gras, husí rillette nebo tradiční husí kaldoun.
Panelka Luleč
Bistro Panelka pojmulo Svatého Martina opět trochu jinak! O víkendu se můžete do Lulče zastavit na event, který pojmenovali Kachny v ringu! Na menu tak místo husích specialit budou kachní. A jak mají ve zvyku, při tvorbě menu se inspirovali různými kouty světa včetně Asie. Na letošním menu se objeví: Bagetka s kachní paštikou, bůčkem a koriandrem, Thai Tup ped – kachní játra na kari s jasmínkou nebo Husokachní stehno s bramborovýma šiškama na sádle se salátkem z kadeřávku, jablek a rakytníku.
Kam dál?
Slavnostní menu letos připravuje i ivančická restaurace RAF House, kyjovská burgrárna Prostě burger, valtická zámecká restaurace Zlatá Terasa nebo hotel Sladovna v Černé Hoře. Nezapomněli jsme na svatomartinské víno, které ochutnáte snad ve skoro každém vinařství. Vyrazte okouknout naše nejnovější gourmety z kategorie Víno a vinařství.