"Že se do Brna a na jižní Moravu jezdí za progresivní gastronomií, je známá věc. Některá esa lokální gastro scény obhájila pozice, jiní se na podiu ocitli poprvé a některým se titul letos vyhnul. Všichni si ale s ohledem na těžké časy zaslouží uznání", píše Forbes.cz
Po tom co jsme minulý ročník museli skrz nepříznivou situaci odsunout, doufali jsme, že v roce 2021 to opět vyjde. A vyšlo. Vítěz je každý rok vždy jeden, ale potom, co podnikatelé v gastronomii ustáli nelehkou dobu, se za vítěze dají považovat všichni.
Jižní Morava buduje rok od roku lepší gastroscénu, která láká milovníky jídla i z ostatních krajů. Co jižní Morava servíruje?
“Na kozí zmrzlinu se šlehačkou do Bukovanského mlýna nedaleko Kyjova, na kávu do designového kontejneru v Bořeticích na Břeclavsku. Průvodce po oblíbených podnicích Gourmet Jižní Morava v letošním novém vydání návštěvníky opět láká na gastronomické zážitky”, píše Znojemský deník.
„Mimo Brno byl po právu opět nejlepší restaurací zvolen Essens, sídlící v klasicistní budově Chateau de Frontiere v Lednicko-valtickém areálu. Vaří se tady ze surovin od malých místních dodavatelů i z vlastních výpěstků. Mají sezonní degustační menu postavené na několika chodech,“ píše Forbes.cz
Lidé si primárně vybírají turistické cíle, kde najdou i kvalitní servis. A k tomu dobré jídlo a pití určitě patří. Proto k našim gastro tipům dostanete i nápady na výlety v okolí.
„Možná znáte Gastromapu Lukáše Hejlíka či Maurerův Výběr. Morava má od roku 2019 vlastního gastroprůvodce: Gourmet Jižní Morava. Doporučuje podniky, které stojí za to navštívit a ochutnat. A jako dezert servíruje výletní cíle v okolí.“ píše Výletník.cz
Stavte se pro tento jihomoravský „michelinský guide“ do TICu nebo si jej stáhněte on-line zde.