Kdo hodnotil v kategorii KÁVA?
Zavolali jsme těm nejpovolanějším. Profíkům, kteří se v kavárnách a cukrárnách cítí jako ryby ve vodě. Bezpečně poznají latte art od abstrakce začátečníka nebo zda noří lžičku do pravé šlehačky.
Michaela a Kamil Tomcofčíkovi
Food blogeři
Vystudovaná etnoložka i cukrářka a marketér se zálibou ve středomořeské kuchyni. Manželé, kteří společně vaří a píší oceňovaný blog Coolinári. Drží se jednoduchosti a pro recepty, rady i pro inspiraci si k nim chodí renomované značky z gastronomie.
Věrka Hladká
Šéfcukrářka a lektorka
Její dezerty voní láskou a její umění učarovalo hostům SaSazu, Four Seasons i bardovi kuchařských kurzů Romanu Vaňkovi. Společně pak stvořili knihu Sladké poklady české a moravské kuchyně. Šéfuje cukrářům v pražské restauraci Prosecco a lektoruje v Prakulu.
Mikyna
Provozovatelé bistra, food blogeři
Na jižní Moravu vyjeli hodnotit dvě dámy z liberecké kavárny Mikyna. Potrpí si na dokonalou kávu stejně jako na poctivou přípravu snídaní, brunchů a dobrot. Sem se hosté sjíždějí zdaleka. Mikyna se pravidelně objevuje v gastro guidech a mapách foodies z celé republiky.