Místní restaurace nachystaly na celý víkend speciální menu. Hlavním heslem je sezónnost a lokálnost. Ve Vinařství Šílová se o menu postaral šéfkuchař Robert Sklenář! Využil sezóny medvědího česneku, a tak ochutnáte krém z této divoké byliny nebo konfitovanou jehněčí kýtu se špenátem. V zámeckém hotelu Zlatá Terasa připravili na menu kuřecí stehna s krémovým kubou nebo tradiční velikonoční polévku Šmigrustovku. Pokud se chystáte do Znojma, omrkněte i menu ReZtaurace.
Povedou vaše cesty o víkendu za vínem? Knoll: Na kávu a pohárek zahajuje sezónu v Lednici! Kromě nových vín na vás čeká i nové brunchové menu nebo dorty, které dali dokupy s Hostinou Valtice a cukrárnou Něco Sladkého. Vinařství Sonberk má na Velikonoce otevřeno už pravidelně. Zastavte se na volnou degustaci nebo opékání špekáčků. Milovníci hudby zase ocení speciální velikonoční večery s cimbálkou ve Valtickém podzemí, které přinesou kombinaci lahodných vín a tradiční hudby.
Pro milovníky sladkého přinášíme tip na sobotní pop-up! Do břeclavské Karmy přijede Kobliha Brno. Přiveze s sebou březnové koblihové menu plné karamelu, brownies, ale taky jahod a malin. Pro pivaře taky něco máme – a zelené pivo to není. V pivovaru Porta Coeli uvařili POUTNÍ Velikonoční märzen – oak aged.
Kam se chystáte na Velikonoce vy?