Zima a zabijačky patří k sobě – vůně jitrnic, ovaru nebo škvarků je neodmyslitelnou součástí tohoto období. Připravili jsme pro vás tipy na netradiční zabijačkové hody, a k tomu jeden gurmánský zážitek pro milovníky zvěřiny. Kam vyrazíte tento víkend vy?
Zabijačkové hody v Kounickém dvoře
Milovníci české kuchyně si přijdou na své v Kounickém dvoře, kde připravili zabijačkové menu tak trochu po svém. Tradiční jídla jako krémová polévka z kysaného zelí, smažená tlačenka nebo pečené jelítko si můžete vychutnat až do neděle. A pokud toužíte po sladké tečce, nezapomeňte zkusit jejich bavorské vdolečky nebo kynuté buchty se škvarky.
Vinařská zabijačka u Válků
V nosislavském Vinařství Válka vás v sobotu 25. ledna čeká už čtvrtý ročník vinařské zabijačky. Co si pod tím představit? Prdelačku bublající na ohni, čerstvý ovar, jitrnice, jelítka a teplé škvarky. To vše v doprovodu výborného vína a živé muziky. Když vám bude chladno, stačí zajít do sklepa ke krbu a dát si něco na zahřátí – třeba vyladěný svařák.
Zvěřinové hody v Mikulově
Jestli máte chuť na zvěřinové speciality, vyrazte do Mikulova. Od 24. ledna až do 2. února vás čekají zvěřinové hody hned ve třech skvělých podnicích: Korek Mikulov, Víno Šílová a Boutique HOTEL Templ. Každý podnik nabízí jedinečné menu plné zvěřinových dobrot, klasik i netradičních twistů.