ÚvodAktuality Gourmet Jižní MoravaZabijačkové hody: Kam o víkendu za poctivou klasikou?

Zabijačkové hody: Kam o víkendu za poctivou klasikou?

zabijačka

Zima a zabijačky patří k sobě – vůně jitrnic, ovaru nebo škvarků je neodmyslitelnou součástí tohoto období. Připravili jsme pro vás tipy na netradiční zabijačkové hody, a k tomu jeden gurmánský zážitek pro milovníky zvěřiny. Kam vyrazíte tento víkend vy?

Zabijačkové hody v Kounickém dvoře
Milovníci české kuchyně si přijdou na své v Kounickém dvoře, kde připravili zabijačkové menu tak trochu po svém. Tradiční jídla jako krémová polévka z kysaného zelí, smažená tlačenka nebo pečené jelítko si můžete vychutnat až do neděle. A pokud toužíte po sladké tečce, nezapomeňte zkusit jejich bavorské vdolečky nebo kynuté buchty se škvarky.

Vinařská zabijačka u Válků
V nosislavském Vinařství Válka vás v sobotu 25. ledna čeká už čtvrtý ročník vinařské zabijačky. Co si pod tím představit? Prdelačku bublající na ohni, čerstvý ovar, jitrnice, jelítka a teplé škvarky. To vše v doprovodu výborného vína a živé muziky. Když vám bude chladno, stačí zajít do sklepa ke krbu a dát si něco na zahřátí – třeba vyladěný svařák. 

Zvěřinové hody v Mikulově
Jestli máte chuť na zvěřinové speciality, vyrazte do Mikulova. Od 24. ledna až do 2. února vás čekají zvěřinové hody hned ve třech skvělých podnicích: Korek Mikulov, Víno Šílová a Boutique HOTEL Templ. Každý podnik nabízí jedinečné menu plné zvěřinových dobrot, klasik i netradičních twistů.

Katalog Gourmet

Průvodce po úžasných restauracích, bistrech, kavárnách, vinařstvích a vinotékách, pivnicích a pivovarech jižní Moravy!

Ke stažení
Copyright Centrála cestovního ruchu Jižní Morava, z.s.p.o. , IČO: 75063638

Projekt realizován dle konceptu Gourmet Brno® , jehož autorem je TIC Brno