Lovecká sezóna je v plném proudu. Zajděte si o víkendu na nějakou zvěřinovou specialitu. Nebo běžte na (jihomoravskou) jistotu – za vínem.
Zastavte se v sobotu ke Škrobákům do Čejkovic na kotlíkové zvěřinové ragú. Samozřejmě nebude chybět ani párování s červenými víny. Pokud jste ale velkými milovníky zvěřiny, vydejte se rovnou na zvěřinové hody v Čechově Dvoře. Ochutnáte třeba tatarák, dančí na smetaně nebo jelení řízečky. K této příležitosti nebude chybět ani pivní speciál od pivovaru Louka. Když ještě chvíli zůstaneme u masa, nemůžeme vynechat ani sobotní tatarák v kounické kavárně Coffee first.
V židlochovické Bystré židli opět plánují pop-up. Tentokrát ve spolupráci s vinařstvím Špalek. Jejich vinařství získalo několik ocenění – například prestižní titul Vinařství roku 2015. Hospodaří v bio režimu na vinicích na legendární Kraví Hoře v Sedlešovicích u Znojma.
Brunch na zámku jste už zažili? Pokud ne, tak si rovnou rezervujte stůl do valtického hotelu Anton Florian. Brunch probíhá formou „all you can eat“. Těšte se na krevety s mangovou salsou, ciabattu s dýňovým hummusem, sýry a uzeniny od lokálních výrobců a spoustu dalších dobrot.